kikherneillä, ja, karpaloilla, täytetty, myskikurpitsa Kikherneillä ja karpaloilla täytetty myskikurpitsa ohje salty

Kikherneillä ja karpaloilla täytetty myskikurpitsa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Halkaise kurpitsat ja poista siemenet. Tee kevyitä viiltoja kurpitsan leikkauspintaan ja valuta päälle öljyä sekä mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunin keskiosassa n. 45 min. tai kunnes kurpitsan pinta tuntuu napakan pehmeältä veitsellä koitettaessa. Tee täyte: Keitä speltti ohjeen mukaan ja mausta öljyllä, appelsiinimehulla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä jyvät, hienonnetut yrtit (lehtipersilja ja minttu), kikherneet, karpalout ja rouhitut mantelit. Mausta hunajalla ja harissalla ja murustele puolet fetasta joukkoon. Painele täytettä kurpitsan koloihin ja päälle.  Murustele loppu feta päälimmäiseksi ja jatka kypsennystä n. 10 min. Valuta hieman oliiviöljyä päälle. Voit tarjoilla tsatsikin kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal / 100 g
Energia 819 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 17,8 g / 100 g
Rasva 11,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %