punaviini, possupata, jj Punaviini possupata JJ ohje salty

Punaviini possupata JJ

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Lihana käyttänyt ulkofileen rasvaisempaa päätä ja kasleria. Kuutioi liha ja  juurekset. Hienonna sipulit, valkosipuli myös veitsellä (2x keskikokoinen keltasipuli, yksi kokonainen valkosipuli) ja viipaloi sienet/ chili.

Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihat kauttaaltaan. Laita sitten lihat sekä kasvikset ja sipulit pataan ja sekoita.

Lisää vesi, punaviini, tomaattimurska liemikuutio, mausteet (kokonainen mustapippuri) ja hyvin hienonnettu timjami ja sekoita. Lopuksi laakerinlehdet ja vielä ”nippu timjami” pinnalle.

Laita pata 110-asteiseen uuniin ja kypsennä kannen alla yön yli, n.7tuntia. Paranee vain lämmittäessä..

Viinissä Cabernet Sauvignon rypäle ollut hyvä ja ihan käypä viini ollut Vina Maipo.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal / 100 g
Energia 394 kJ / 100 g
Proteiini 8,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,2 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 1,1 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 96 %