Ainekset (4- 6. lle)
~300 g retikkaa
2 isoa porkkanaa
2 rkl japanilaista soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl miriniä
1 tl sokeria
1 rkl seesaminsiemeniä
2-3 rkl hienoksi silputtua kevätsipulia
Kuori retikka ja porkkana ja suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet kylmällä vedellä. Murskaa seesaminsiemenet huhmareessa ja yhdistä ne soijakastikkeen, öljyn, etikan, mirinin sekä sokerin kanssa kastikkeeksi. Kääntele kastike retikan ja porkkanan joukkoon. Ripottele salaatin pinnalle kevätsipulia ja halutessasi vielä hieman seesaminsiemeniä.
Reseptin alkuperä: Makiko Sano: "Sushi slim - kevennä japanilaisella ruokavaliolla" -kirja.