tulinen, fetakasvispiirakka Tulinen fetakasvispiirakka ohje salty

Tulinen fetakasvispiirakka

Pohjan teko:

Sekoita 2 dl raejuustoa ja 2 kananmunaa  tasaiseksi (voit käyttää sauvasekoitinta, jos haluat sileämmän rakenteen).

Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Anna turvota noin 5–10 minuuttia.

Levitä  taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Esipaista 200 °C uunissa 10 minuuttia.

Täyte:

Pilko ja freesaa täytekasvikset pannulla. Sekoita 1 muna, kerma, puolet murustetusta fetasta  ja täytteet. Mausta. Jos maustat Poppamiehen  vampyyrisuolalla, maistele sopiva määrä. On tujua. Myös fetasta tulee suolaa. Voit korvata fetan myös juustoraasteella.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele loput fetamuruista päälle.

Paista:

Paista vielä noin 25–30 minuuttia 200 °C:ssa tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Seuraa paistumista. Lyhyempikin aika saattaa riittää.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 121 kcal / 100 g
Energia 508 kJ / 100 g
Proteiini 7,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 8,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %