maksapihvit Maksapihvit ohje salty

Maksapihvit

Poista maksapalan pinnalta kalvot varovasti käsin vetämällä. Saksi maksa ohuiksi viipaleiksi. Poista suonikohdat. Kuivaa palat talouspaperilla.

Ruskista maksapalat voissa pannulla. Mausta valkopippurilla. Lisää lihalientä niin, että maksat peittyvät. Keitä maksapaloja pannulla ilman kantta 10 min.

Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää pannulle. Keitä 5-10 min. Kokeile maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta suolalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal / 100 g
Energia 533 kJ / 100 g
Proteiini 11,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,3 g / 100 g
Rasva 6,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,7 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %