paahdettu, juurisellerikeitto, ala, tuula Paahdettu juurisellerikeitto ala Tuula ohje salty

Paahdettu juurisellerikeitto ala Tuula

Kuutio juuriselleri reilun kokoisiksi kuutioiksi. Paloittele sipuli. Sekoita ne oliiviöljyn ja suolan kanssa. Levitä kasvikset paperoidulle uunipellille ja paahda 200 astetta 15-20 min. kunnes juuriselleri on pehmennyt. Laita paahdetut juurekset kattilaan ja lisää liemi, timjami ja laakerin lehdet. Keitä 10 min. Poista mausteet ja lisää kerma. Soseita keitto ja mausta valkopippurilla. Maista ja säädä maku. Tarjoile keitto ja koristele pinta esim. saksanpähkinäöljyllä.  Halutessasi voi lisätä proteiinia esim. grillattu/paistettu broileri tai pekonimurua.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 35 kcal / 100 g
Energia 147 kJ / 100 g
Proteiini 0,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,7 g / 100 g
Rasva 2,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %