rapeat, leivät, , , tr, , Rapeat leivät - tR85 ohje salty

Rapeat leivät - tR85

Ystävältä saatu leipäresepti toimii aina.  Liota hiiva ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Lisää seokseen durumjauhot. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä 10minuuttia. Lisää suola ja sekoita. Lisää vehnäjauhot ensin puukauhalla tai vispilällä sekoittaen, jatka sitten käsin. Nosta taikina työtasolle ja alusta se. Pyyhkäise taikinakulhon reunat öljyllä ja siirrä taikina sitten siihen. Kohota pyyhkeen alla 40 minuuttia.  Jauhota työtaso kevyesti ja muovaa taikinaa, jotta saat suuret ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi leipää tai sämpylöitä, peitä pyyheliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.  Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Suihkuta uuniin vettä suihkepullolla ja laita leipä uuniin. Paista leipää 5 minuuttia ja alenna lämpötila sitten 200 asteeseen. Jatka paistamista 10 minuuttia. Avaa uuni hetkeksi, jotta se kuivuu ja leivän pinnasta tulee rapeaa. Jatka paistamista vielä 1/2 tuntia. Avaa uuni pari kertaa paistamisen aikana, niin saat rapean leivän. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 194 kcal / 100 g
Energia 812 kJ / 100 g
Proteiini 6,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 37,9 g / 100 g
Rasva 0,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 1,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %