korvapuustit, ala, tuula Korvapuustit ala Tuula ohje sweet

Korvapuustit ala Tuula

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja sulata voi mikrossa. Lisää maidon sekaan hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Käytä aluksi käsi vispilää.  Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää muna vispilällä nopeasti sekoittaen. Aloita jauhojen lisääminen. Kun olet lisännyt n. puolet jauhoista, vatkaa siihen vispilällä ilmavuutta. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä vaivaten.  Sekoita joukkoon voisula kun jauhoja on kolmannes. Vaivaa taikinaa n. 10 min kunnes se on kimmoisa. Peitä kulho ja kohota n. 45-60 min. lämpimässä paikassa. Laita taikina kahteenyhtä suureen osaan ja kaulitse ohut suorakuution muotoinen pala. Voitele pehmeällä voilla ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri rullalle. Leikkaa rulla n. 14. sta yhtäsuureen palaan ja paina palojen keskeltä korvapuustin muotoon. Anna pullien kohota vähintään puoli tuntia esim. uunissa n. 50 astetta. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunissa n. 12 min

Ravintosisältö / 100 g

Energia 332 kcal / 100 g
Energia 1390 kJ / 100 g
Proteiini 7 g / 100 g
Hiilihydraatti 45,9 g / 100 g
Rasva 12,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 11,2 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %