kaura, porkkanasämpylät, yön, yli, ala, tuula Kaura-porkkanasämpylät yön yli ala Tuula ohje salty

Kaura-porkkanasämpylät yön yli ala Tuula

Sekoita kaikki aineet massaksi isossa kulhossa. Laita kelmu pöölle ja anna olla huoneenlämmössä 30 min. Venyttele taikinaa sen reunasta ja taittele venytelty reuna taikinan keskelle. Käännä taika ja ota reunan seuraavasta kohdasta kiinni, venyttele ja taittele keskelle. Taittele tällä tavalla koko taikina. Sen jälkeen taas kelmu päälle ja anna taikinan olla 30 min. huoneenlämmössä. Sen jälkeen uusi taittelukierros ja lepo. Toista taitteluja ja lepoja neljä ketaa. Laita sen jälkeen taikina jääkaappiin yöksi.  Nosta seuraavana päivänä taikina huoneenlämpöön. Kaada taikina pöydälle ja leikkaa taikinasta tasakokoisia paloja ja pyöritä ne sämpylöiksi. Kastele sämpylät päältä vedeltä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200-astertta 15 min. Anna hetki jäähtyä ja nauti

Ravintosisältö / 100 g

Energia 235 kcal / 100 g
Energia 984 kJ / 100 g
Proteiini 7,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 45,7 g / 100 g
Rasva 1,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 1,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %