porkkana, fetapiirakka Porkkana-fetapiirakka ohje salty

Porkkana-fetapiirakka

Tässä ap. ohje, aineslistassa mun omat muokkaukset

Ainekset

1 halkaisijaltaan n. 28-30 cm piirakkavuoka

Pohja

2 dl Myllyn Paras Pikakaura + Kuituhiutaleita

2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

1 tl yrttisuolaa

1 tl leivinjauhetta

200g maitorahkaa (1 tlk)

75g voi- tai margariinisulaa

1 muna

Täyte

2-3 porkkanaa raasteena (n. 250 g)

2 sipulia silputtuna

2 rkl hunajaa

1 tl yrttisuolaa

1 rkl rakuunaa

200g kevyt feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina

1 tlk kermaviiliä tai kevyt hapankermaa (créme fraîche)

1 kananmuna

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Porkkanasta ja fetasta saa aikaan jännittävän yhdistelmän makeaa ja suolaista. Moni on ihastunut tähän piirakkaan, sillä se on kevyt, mutta kuitenkin erittäin maistuva.

Esikypsennä ensin piirakan pohjaa, lisää sitten täyte ja paista kypsäksi.

Pohja:

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää rahka, sula rasva ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kypsymään 200-asteisen uunin keskitasolle 15 minuutiksi.

Täyte:

Valmista pohjan esikypsyessä täyte, kuullottamalla porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla tai kasarissa. Lisää siihen hunaja, suola ja rakuuna. Anna seoksen pehmentyä hetki. Ota seos pois hellalta, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet.

Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä 15-25 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan laakeus.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Ravintosisältö / 100 g

Energia 206 kcal / 100 g
Energia 857 kJ / 100 g
Proteiini 8,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 20,6 g / 100 g
Rasva 9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,2 g / 100 g
Suola 2,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %