karamellisoidut, palsternakat, inkiväärikastikkeella, ala, tuula Karamellisoidut palsternakat Inkiväärikastikkeella ala Tuula ohje salty

Karamellisoidut palsternakat Inkiväärikastikkeella ala Tuula

Pese palsternakat huolellisesti ja leikkaa pituussuunnassa koosta riippuen kahteen tai neljään osaan. Esilämmitä pannu keski kovalle lämmölle. Lisää pannulle öljy ja palsternakat Paista 3-4 minuuttia. Laske pannun lämpötilaa hieman. Lisää pannulle sokeri ja voi. Paista vielä 10-15 min. kunnes palsternakat ovat kypsiä. Mausta suolalla. Valmista inkiväärijogurtti. Laita kulhoon jogurtti, suola, inkivääritahna, hunaja sekä puolet raastetun sitruunan kuoresta ja mehusta. Sekoita. Tarjoile karamellisoidut palsternakat inkiväärijogurtin ja paahdettujen hasselpähköinen kanssa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 243 kcal / 100 g
Energia 1018 kJ / 100 g
Proteiini 2,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,8 g / 100 g
Rasva 20,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 7,8 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %