kanelikermapullat, ala, tuula Kanelikermapullat ala Tuula ohje sweet

Kanelikermapullat ala Tuula

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Käytä käsivispilää.  Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola- Lisää muna vispilällä nopeasti sekoittaen. (Munan saa puolitettua rikkomalla rakenteen rikki, säästä toinen puolikas voiteluun).  Aloita jauhojen lisäys. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista (taikina on vielä notkeaa) vatkaa siihen vispilällä ilmavuutta. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä vaivaten. Sekoita joukkoon voisula kun jauhoja on jäljellä n. kolmannes, vaivaa taikinaa n. 10 min- kunnes se on kimmoisaa. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä n. 45 minsaa kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.  VOISILMÄTÄYTE: Pehmitä jääkaapissä kylmää voita miksrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä aineet keskenään.  Nosta täyte jääkaappiin jähmettymään. Muotoile täytteestä 16 yhtä suurta palaa.  TAIKINA: Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä pitkä tanko ja jaa se 16. sta yhtäsuureen osaan.  Pyöritä paloista pullia. Anna pullien kohota pellillä liinan alla vähintään 20 min. Voitele pullat munalla.  Tee pullan keskelle kolo jauhotetulla sormella painamalla pohjaan asti. Paina täyte nokareet syvälle koloihin. Ripottele pinnalle sokeria. Paista pullat 200 astetta n. 10-12 min.  TÄYTTÄMINEN: Mittaa kulhoon kerma, fariinisokeri ja kaneli, vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin. Leikkaa pullat kahteen osaan. Pursota pohjaosan päälle kanelivaahto. Laita toinen puolikas kanneksi. (Ohje DanSukker)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 347 kcal / 100 g
Energia 1451 kJ / 100 g
Proteiini 5,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 36,7 g / 100 g
Rasva 19,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 12,2 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %