pekaanipähkinäpiirakka Pekaanipähkinäpiirakka ohje sweet

Pekaanipähkinäpiirakka

Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi vehnäjauhon kanssa ryynimäiseksi. Lisää sokeri ja suola, sekoita hyvin. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Kääri taikina leivinpaperiin ja anna levätä 20min. Kauli taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä, irroita päällimmäinen ja siirrä pohja toisen paperin päällä irtopohjavuokaan, 24cm halkaisijaltaan, siten että paperi jää vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 220 asteessa 10 min. Tue reunat jollakin. Vispaa munat vaaleaksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon sulatettu voi, jauhot, vanilja sokeri, suola, sokeri ja VAALEA siirappi. Ripottele pohjan päälle hienonnetut pähkinät ja kaada täyte päälle. Paista 220 asteessa 10 min, laske uunin lämpötila 165 asteeseen ja paista vielä 40. Peitä foliolla jos pinta meinaa tummua liikaa. Tarjoa kylmänä kermavaahtoa kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 394 kcal / 100 g
Energia 1649 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 49 g / 100 g
Rasva 19,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 31,7 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %