evelynin, sekasämpylät Evelynin sekasämpylät ohje salty

Evelynin sekasämpylät

Ainekset 24 annosta

Lämmitä neste (joka siis voi olla myös vettä, tavallista maitoa tai vaikka piimää) 42-asteiseksi eli reilusti käden lämpöä lämpimämmäksi. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva vaikkapa desiin jauhoja  ja vatkaa nesteen joukkoon, lisää sitten kaurahiutaleet ja muut jauhot koko ajan vatkaten, lopussa käsin taikinaa vaivaten. Laita kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan 30-40 minuutiksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Muotoile puolikkaista pötköt (itse en sen kummemmin vaivannut taikinaa enää leivinpöydällä) ja jaa kumpikin pötkö 12 osaan. Nostele palaset pellille (tulee 2 pellillistä) ja laita sämpylät vielä kohoamaan liinan alle. Toki, jos haluat nätimpiä sämpylöitä, pyörittele palaset pyöreiksi sämpylöiksi :) Kohota vartti pellillä, paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 262 kcal / 100 g
Energia 1097 kJ / 100 g
Proteiini 7,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 41,2 g / 100 g
Rasva 6,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,1 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %