Tämä eteerinen vanukas syntyy kätevästi kookosmaidon pohjalle. Kiinteyttä vanukkaalle antaa luomuliivate, joka tekee vanukkaasta hieman hyytelömäisen. Mausteet enteilevät hienovaraisesti talvea. Sekoita kookosmaito, vanilja, kardemumma, kaneli kattilassa ja lämmitä samalla kevyesti. Liuota liivatelehdet (1,5-2kpl) tai 1,5-2rkl luomugelatiini/-liivatejauhetta kylmään veteen toisessa astiassa ja kaada seos kattilaan muiden ainesten sekaan. Jos haluat vegaaniversion, käytä agar agaria. Lämmitä miedolla lämmöllä pari minuuttia (tai kiehauta, jos käytät agar agaria), jotta gelatiini sulaa nesteeseen kunnolla. Gelatiinin kanssa älä kuitenkaan kiehauta nestettä. Sekoita joukkoon hunaja tai muu makeutus esim. ruiskaus vaniljasteviaa . Tarkista maku ja lisää halutessasi jotain maustetta. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Kaada seos pieniin kulhoihin tai mukeihin. Sujauta joukkoon halutessasi kanelitangon palat. Laita vanukas jähmettymään jääkaappiin reiluksi tunniksi, tai kunnes seos on hyytynyt tarpeeksi. Tarjoile ja nauti sellaisenaan tai esimerkiksi banaaniviipaleiden kera!
Pst. Vanukkaan paksuusastetta voi säädellä liivatteen määrää säätelemällä. Itse pidän pehmeästä mutta koostumuksensa säilyttävästä vanukkaasta, joten lisäsin liivatetta 1,5 ruokalusikallista 4 desiin kookosmaitoa.