perinteinen, jauhelihakeitto, , pitkästä, , tavarasta Perinteinen jauhelihakeitto "pitkästä" tavarasta ohje salty

Perinteinen jauhelihakeitto "pitkästä" tavarasta

10 hengen annos

600–800 g jauhelihaa, 2 l vettä, 3–4 lihaliemikuutiota, (suolaa), 2–3 (150 g) sipulia, 400 g lanttua, 4 (300 g) porkkanoita, 200 g palsternakkaa, 200 g selleriä, 1 kg perunoita, 100 g purjoa, (murskattua valkosipulia), persiljaa,

  1. Kuori ja pilko kasvikset.
  2. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä kiehuvaan lihaliemeen.
  3. Ruskista jauheliha ja lisää keittoon, kun kasvikset ovat melkein kypsiä.
  4. Mausta esimerkiksi valkosipulilla ja lisää hienonnettu persilja keiton päälle ennen tarjoilua.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 58 kcal / 100 g
Energia 243 kJ / 100 g
Proteiini 3,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %