hapanimelää, porsasta, Hapanimelää porsasta ohje salty

Hapanimelää porsasta

Hellapoliisin resepti

4-6 annosta

1 rkl öljyä

n. 500 g porsaan kinkkua suikaleina

suolaa

pippurisekoitusta

2-3 cm pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna

3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna

3 sipulia ohuina lohkoina

3 lehtiselleriä viipaleina

2 porkkanaa viipaleina

227/140 g viipaloituja bambunversoja

1 iso prk ananaspaloja liemineen

1 dl ketsuppia

1 rkl soijakastiketta

3 dl ananasmehua + 1 rkl perunajauhoja

tuoretta korianteria

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä ja leikkaa poikkisyin suikaleiksi.  Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista lihasuikaleet ja mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipulit, sipulit, lehtisellerit ja porkkanat, paista muutaman minuutin ajan koko ajan käännellen. Lisää valutetut bambunversot, ananaspalat liemineen, sekä ketsuppi, soijakastike ja ananasmehu, jonka joukkoon on sekoitettu perunajauhot. Kiehauta. Tarkista maku. Silppua joukkoon tuoretta korianteria.

Tarjoa lisäksi tuoksuvaa Jasmin-riisiä ja mungpavun ituja.

Vinkki! Voit valmistaa ruoan myös broilerin fileesuikaleista.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 79 kcal / 100 g
Energia 330 kJ / 100 g
Proteiini 6,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,9 g / 100 g
Rasva 2,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %