linssikasvislasagne, hesarin, ohje Linssikasvislasagne Hesarin ohje ohje salty

Linssikasvislasagne Hesarin ohje

Valmista kasviskastike: raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi , pilko paprika (vihreä, käytin keltaista koska muuta ei ollut)  pieniksi kuutioiksi, hienonna sipulit. Huuhtele linssit ja jätä ne valumaan (itse käytin GoGreenin linssejä suolaliemessä).  Kuullota kasvikset öljytilkassa. Lisää linssit, vesi ja liemikuutiot (ohjeessa oli 2 kpl, itse laitoin 1,5 kpl). Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sitten lämpö. anna kiehua muutama minuutti kannen alla. Lisää tomaattimurska, balsamico, hunaja ja mausteet. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista maku. Ohjeesta poiketen lisäsin kastikkeeseen Provencen yrttiseoksen lisäksi tuoretta basilikaa silputtuna. Tee valkokastike: sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää ensi  puolet maidosta, sekoita tasaiseksi ja lisää sitten loput maidosta. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen ja lisää sitten mausteet (suola, valkopippuri, ehkä myös hiukan muskottipähkinää) ja noin 50 g juustoraastetta. Voitele 2 litran uunivuoka voinokareella.  Annostele vuokan pohjalle linssikasviskastiketta ja pieni määrä valkokastiketta ja juustoraastetta. Asettele 3-4 lasagnelevyä päälle. Toista tämä vielä kaksi kertaa ja lisää ylimmäksi vähän runsaammin juustoraastetta. Jos käytössäsi on korkea vuoka, kerroksia voi tulla 4. Itse tein laakeaan vuokaan kolme kerrosta ja olin lopputulokseen tyytyväinen. Paista lasagnea 200 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua. Lasagnen seuraksi sopii rapea vihreä salaatti kirpeällä vinegrettellä.    Helsingin Sanomissa julkaistussa ohjeessa tämä satsi mainittiin riittävän kuudelle. Meillä kyllä kahdeksan ihmistä sai tästä vatsansa täyteen. Ja oli ihan älyttömän hyvää!  

Ravintosisältö / 100 g

Energia 122 kcal / 100 g
Energia 512 kJ / 100 g
Proteiini 6,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,8 g / 100 g
Rasva 6,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %