hernekeitto, ala, tuula Hernekeitto ala Tuula ohje salty

Hernekeitto ala Tuula

Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja laita ne likoamaan isoon kattilaan veteen. Anna liota n. 12 tuntia. Laita herneet kiehumaan liotus viedessään. Kuori vaahto pois. Lisää liha ja suola sekä laakerinlehdet. Keitä vähintään 2 tuntia. Lisää kypsymisen aikana hienonnettu sipuli sekä valkosipuli ja kuutioidut porkkanat. Hienonna sipuli. Nosta liha lautaselle, poista nahka ja luut. Paloittele liha ja lisää keiton joukkoon. Kuumenna keitto ja mausta sinapilla, meiramilla ja pippurilla. Tarjoa hienonnetun sipulin sekä sinapin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal / 100 g
Energia 319 kJ / 100 g
Proteiini 6,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,7 g / 100 g
Rasva 3,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %