suklaapiirakka Suklaapiirakka ohje sweet

Suklaapiirakka

Pohja: Kiehauta kattilassa voi (200g), kakaojauhe (4rkl), suola ja vesi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri ja sooda. Sekoita puuhaarukalla jauhoseokseen rasvavesiseos ja sen jälkeen maitorahka ja kananmunat. Paista pohjaa (n. 30x40 vuoassa) 200 C, 20min.

Kuorrute (jäähtyneelle kakkupohjalle): Sulata voi (50g) ja lisää siihen kaakaojauhe (1rkl) ja tomusokeri. Lisää kahvia vähitellen, jotta saat sopivan notkean kuorrutteen. Levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle ja koristele esim. kookoshiutaleilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 384 kcal / 100 g
Energia 1612 kJ / 100 g
Proteiini 4,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 54,9 g / 100 g
Rasva 15,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 39,5 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 87 %