evelynin, ahvenkeitto Evelynin ahvenkeitto ohje salty

Evelynin ahvenkeitto

Ripottele suolaa ahvenfileille ja anna niiden rauhassa maustua sen aikaa, kun kuorit ja pilkot perunat ja porkkanat. Laita kattilaan vesi ja kalaliemikuutio sekä maustepippurit  ja keitä porkkanat ja perunat melkein kypsiksi. Lisää ruohosipulisilppu ja pienemmiksi palasiksi leikatut fileet, anna hautua hiljaisella tulella muutama minuutti, keittää ei enää tarvitse, koska kala kypsyy nopeasti. Lisää ruokakerma ja tillisilppu. Nauti Salosen saaristolaisnappien kera - tai jonkin muun hyvän leivän kanssa :)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 50 kcal / 100 g
Energia 211 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,2 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %