porkkanakakku, , yellow, mood, Porkkanakakku (Yellow Mood) ohje sweet

Porkkanakakku (Yellow Mood)

  1. Jauha kidemäinen erytritoli hienoksi tomuksi tehosekoittimessa. Vaahdota munat ja erytritoli reilun kokoisessa kulhossa ilmavaksi vaahdoksi.

  2. Kuori porkkanat ja poista niiden kannat. Raasta hienoksi raasteeksi (huom.: porkkanaraasteen mitta on löyhä, eli älä tunge desilitroja tiukasti täyteen).

  3. Leikkaa pekaanipähkinät haluamasi kokoisiksi paloiksi isolla veitsellä. Sekoita jauhot, pekaanipähkinät, leivinjauhe, kardemumma ja kaneli keskenään erillisessä kulhossa.

  4. Sulata voi kattilassa tai pannulla ja anna sen ruskistua miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Ruskistettu voi on valmista, kun siitä leijailee pähkinäinen tuoksu ja voin sävy muistuttaa meripihkaa. Sammuta levy.

  5. Lisää munavaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta, oliiviöljyä ja ruskistettua voita. Sekoita kevyesti tasaiseksi vatkaimella.

  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kevyesti lusikalla.

  7. Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla kiertoilma-asetuksella 200°C asteessa 30 minuutin ajan tai kunnes kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrute.

Kuorrutus:

  1. Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen täytteen valmistamista. Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu ja stevia. Stevia dropseja 10 tippaa.

  2. Vatkaa tasaiseksi ja levitä isolla lusikalla jäähtyneen porkkanakakun päälle.

Ohje: Hannamari Rahkonen, Yellow Mood

Ravintosisältö / 100 g

Energia 342 kcal / 100 g
Energia 1436 kJ / 100 g
Proteiini 5,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 4 g / 100 g
Rasva 33,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %