kukkakaalilaatikko Kukkakaalilaatikko ohje salty

Kukkakaalilaatikko

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele kukkakaali reiluiksi paloksi ja keitä palat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi, 5–10 minuuttia.

Ruskista jauheliha pannussa ilman rasvaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan currylla ja suolalla maustetussa vedessä. Sekoita riisi jauhelihaan. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.

Tee juustokastike. Lämmitä maito kattilassa ja murustele sulatejuusto joukkoon niin, että se sulaa.

Lado jauhelihariisi uunivuokaan. Asettele päälle tomaattiviipaleet ja kukkakaalit. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunissa 30 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal / 100 g
Energia 473 kJ / 100 g
Proteiini 7,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,1 g / 100 g
Rasva 6,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %