ketomoussaka, Ketomoussaka ohje salty

Ketomoussaka

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot noin 1-1½cm viipaleiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja anna hikoilla 30 minuuttia. Käännä ympäri, suolaa, ja jälleen 30 minuuttia.

Aloitellaan jauhelihakastikkeella; Kuumenna pannu ja lisää jauheliha kuumaan pannuun. Anna kypsyä hetki ja lisää sipuli ja mausteet. Paista kypsäksi, ja kaada sitten pannuun punaviini. Anna hetken kiehahtaa ja lisää tomaattimurska Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna muhia matalalla lämmöllä vähintään tunti.  

Keto Bechamel-kastike Leikkaa kukkakaalin kukinnot pieniksi ja höyrytä kunnes pehmeitä. Sekoita kaikki ainekset blenderissä kunnes kastike on kuohkeaa ja tasaista. Kokoa munakoisoviipaleet, jauhelihakastike ja bechemel- kastike vuokaan ja juustoraaste päälle. Paista 200 asteessa n. 50 min. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 116 kcal / 100 g
Energia 485 kJ / 100 g
Proteiini 7,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 8,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %