kesäkurpitsa, uunissa Kesäkurpitsa uunissa ohje salty

Kesäkurpitsa uunissa

Pese kesäkurpitsa, tai kaksi pienempää kesäkurpitsaa hyvin ja leikkaa n. 1 cm viiltoja jättäen kiinni toiselta reunalta. Ripottele suolaa jokaiseen väliin ja anna itseä n. 15 mins. Huuhtele ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Myös väleistä. Laita kesäkurpitsa/t matalaan uunivuokaan ja laita joka väliin puristettua valkosipulia. Kaada väleihin ja päälle osa  kylmäpuristetusta oliiviöljystä. Ripottele päälle mustapippuria, chilijauhetta ja oreganoa.  Paista uunin keskitasolla kunnes kesäkurpitsa on kypsä. 30-35 min. 200 astetta. Valmista persiljasta ja oliiviöljystä yrttiöljyä. Kaada sitä valmiin kesäkurpitsan päälle. Nauti joko sellaisenaan kevyenä lounaana tai esim broilerin tai kalan kanssa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 95 kcal / 100 g
Energia 394 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,9 g / 100 g
Rasva 8,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %