Pese kesäkurpitsa, tai kaksi pienempää kesäkurpitsaa hyvin ja leikkaa n. 1 cm viiltoja jättäen kiinni toiselta reunalta. Ripottele suolaa jokaiseen väliin ja anna itseä n. 15 mins. Huuhtele ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Myös väleistä. Laita kesäkurpitsa/t matalaan uunivuokaan ja laita joka väliin puristettua valkosipulia. Kaada väleihin ja päälle osa kylmäpuristetusta oliiviöljystä. Ripottele päälle mustapippuria, chilijauhetta ja oreganoa. Paista uunin keskitasolla kunnes kesäkurpitsa on kypsä. 30-35 min. 200 astetta. Valmista persiljasta ja oliiviöljystä yrttiöljyä. Kaada sitä valmiin kesäkurpitsan päälle. Nauti joko sellaisenaan kevyenä lounaana tai esim broilerin tai kalan kanssa.