terveellinen, granola
Terveellinen granola ohje
salty
Aatero
Terveellinen granola
- Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, härkäpapujauho, rouhitut pähkinät ja siemenet
- Lisää joukkoon öljy ja vaahterasiirappi sekä mausteet. Sekoita hyvin
- Levitä granolaseos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
- Laita pelti +100C uuniin noin 30 minuutiksi. Sekoita granolaa 15 min kuluttua, jotta se paahtuu tasaisesti
- Sekoita granolaa vielä uudestaan 30 min kuluttua ja nosta uunin lämpötila +150C
- Paahda granolaa vielä noin 15 min, kunnes se on muuttunut kauniin ruskeaksi. Vahdi paahtumista, ettei granola pääse palamaan
- Lisää halutessasi kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja vasta jäähtyneeseen granolaan.
Valmis granola säilyy parhaiten kannellisessa lasipurkissa huoneenlämmössä muutaman kuukauden.
Resepti on muunnelma hyvanolonpolku.fi sivuston granolasta.
Ravintosisältö / 100 g
Energia
476 kcal / 100 g
Energia
1990 kJ / 100 g
Proteiini
17,5 g / 100 g
Hiilihydraatti
34,6 g / 100 g
Rasva
28,2 g / 100 g
Alkoholi
0 g / 100 g
Sokeri
5,3 g / 100 g
Suola
1,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös
100 %