terveellinen, granola Terveellinen granola ohje salty

Terveellinen granola

  1. Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, härkäpapujauho, rouhitut pähkinät ja siemenet
  2. Lisää joukkoon öljy ja vaahterasiirappi sekä mausteet. Sekoita hyvin
  3. Levitä granolaseos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
  4. Laita pelti +100C uuniin noin 30 minuutiksi. Sekoita granolaa 15 min kuluttua, jotta se paahtuu tasaisesti
  5. Sekoita granolaa vielä uudestaan 30 min kuluttua ja nosta uunin lämpötila +150C
  6. Paahda granolaa vielä noin 15 min, kunnes se on muuttunut kauniin ruskeaksi. Vahdi paahtumista, ettei granola pääse palamaan
  7.  Lisää halutessasi kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja vasta jäähtyneeseen granolaan.

Valmis granola säilyy parhaiten kannellisessa lasipurkissa huoneenlämmössä muutaman kuukauden.

Resepti on muunnelma hyvanolonpolku.fi sivuston granolasta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 476 kcal / 100 g
Energia 1990 kJ / 100 g
Proteiini 17,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,6 g / 100 g
Rasva 28,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,3 g / 100 g
Suola 1,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %