evelynin, kesän, paras, marjapiirakka Evelynin kesän paras marjapiirakka ohje sweet

Evelynin kesän paras marjapiirakka

Kuori ja pilko muutama raparperin varsi. Vatkaa rasvat ja 1,5 dl sokeria vaahdoksi, yhdistä seokseen yksi muna ja sen jälkeen jauhoseos, johon olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Sekoita muna ja kermaviili sekä puoli desilitraa sokeria ja vaniljasokeria. Laita pohjan päälle pilkotut raparperit ja vadelmat (tai esimerkiksi mustikat TAI viinimarjat TAI punaisten viinimarjojen ja vadelmien tai mustikoiden sekoitus tai mitä marjoja sinulla sattuukaan olemaan!) ja kaada kermaviiliseos kaiken päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 240 kcal / 100 g
Energia 999 kJ / 100 g
Proteiini 3 g / 100 g
Hiilihydraatti 29,1 g / 100 g
Rasva 11,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 17 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %