britakakku, ala, tuula Britakakku ala Tuula ohje sweet

Britakakku ala Tuula

POHJA: Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Sekoita kuivat aineet. Lisää voisula, keltuaiset ja maito. Sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille (31 x 39 cm). Pohja leviää uunissa, joten taikinan ei tässä vaiheessa tarvitse ulottua reunaan saakka. MARENKI: Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten. Annostele marenkivaahto nokareiksi pohjataikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahtia. TÄYTE: Purista parin sitruunan mehu ja laita viipaloituja mansikoita maustumaan siihen n. puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita. Valuta mansikat. Nosta toinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle puolet täytteestä sekä mansikoista. Toista ylimmälle kerrokselle. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 253 kcal / 100 g
Energia 1061 kJ / 100 g
Proteiini 3,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 27,2 g / 100 g
Rasva 12,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 20,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %