sämpylä, , perus, , ala, tuula Sämpylä (perus) ala Tuula ohje salty

Sämpylä (perus) ala Tuula

Lämmitä neste (maito, piimä tai vesi) n 42. asteiseksi. Liota pussi kuiva hiivaa nesyeeseen. Lisää öljy, suola ja sokeri.  Lisää n. puolet jauhoista. Laita lämpimään paikkaan n 1/2 h kunnes juuritaikina kuplii. Lisää loput jauhot ja kohota taikina noin kaksin kertaiseksi.  Leivo n. 16-20 pikku sämpylää. Kohota sämpylöitä n. 1/2 tuntia. Voitele sämpylät maidolla tai munalla. Paista uunissa 200 astetta 10-12 minuuttia

Ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal / 100 g
Energia 1129 kJ / 100 g
Proteiini 9,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 44 g / 100 g
Rasva 4,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %