uunifetapasta Uunifetapasta ohje salty

Uunifetapasta

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta neste pois fetasta ja aseta feta uunivuuan keskelle. Laita broccoli, paprika, tomaatit, valkosipuli, chili, noin 1/2 tl suolaa, muutama pyöräytys mustapippuria ja öljy erilliseen kulhoon, sekoita huolellisesti ja kaada ainekset fetan ympärille vuokaan. Rouhi fetan päälle hieman mustapippuria ja chiliä.

Paista uunin keskitasolla noin 15-20 min. (Ylä-ja alalämpö)

Kuumenna pastavesi, laita 2 tl suolaa ja keitä pasta ohjeen mukaan. Älä keitä pastaa ylikypsäksi!

Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ylälämmölle tai grillivastukselle. Siirrä vuoka uunin ylätasoon ja jatka paistamista noin 10 min. kunnes tomaatit ja feta ovat saaneet hiukan väriä.

Ota vuoka uunista ja sekoita, jotta fetan rakenne rikkoutuu. Lisää vuokaan kypsä pasta ja basilika hiukan pilkottuna ja sekoita.

Maista ja lisää tarvittaessa sormisuolaa ja mustapippuria. Nauti heti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal / 100 g
Energia 661 kJ / 100 g
Proteiini 5,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,1 g / 100 g
Rasva 10 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 1,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %