granaattiomena, quinoasalaatti Granaattiomena-quinoasalaatti ohje salty

Granaattiomena-quinoasalaatti

Keitä quinoaa reilusti suolatussa vedessä 15 - 20 minuuttia, kunnes se on kypsynyt. Siivilöi quinoa ja anna sen hieman viilentyä ennen kuin sekoitat sen muiden aineiden joukkoon. Halkaise granaattiomena ja ota siemenet talteen pitämällä omenaa leikkauspuoli alaspäin kämmenelläsi ja hakkaamalla omenaa lusikalla. Näin siemenet tipahtelevat kulhoon sormiesi lomasta eikä joukkoon pääse kitkerää, valkoista hedelmälihaa. Lisää siemenet kikherneiden ja quinoan joukkoon kulhoon. Lisää joukkoon myös oliiviöljy, hienonnetut yrtit, kuivalla pannulla paahdetut mausteet sekä avokado. Avokadon voit kuutioida kuoressaan ja lusikoida joukkoon. Paahda kuivalla pannulla hieman murskattuja cashewpähkinöitä ja mausta ne suolalla ja chilillä. Lisää pähkinät muiden ainesten joukkoon ja sekoita huolella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Toimii sellaisenaan lounaaksi tai lihan/kalan lisukkeena.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 215 kcal / 100 g
Energia 887 kJ / 100 g
Proteiini 6,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 21,2 g / 100 g
Rasva 9,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,5 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %