hannelen, linssikeitto Hannelen linssikeitto ohje salty

Hannelen linssikeitto

2 rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli tai 2 pientä 3 valkosipulinkynttä

500g porkkanoita

2 tl kurkumajauhetta 1 tl inkiväärijauhetta  chilijauhetta maun mukaan

1,5-2 tl guerande-merisuola laadukasta 

800 g tomaattimurskaa

1,1 l vettä

3 dl punaisia linssejä kuivana

2 dl luomukermaa/kookoskermaa

Huuhdo linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. 

Rahasta porkkanat, hienonna sipuli sekä valkosipuli ja laita ne mausteiden kanssa öljyssä. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä raaka-aineita ruskistumaan. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit.
 
Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää halutessa kerma joukkoon. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.

(Pieni huomio: mikäli keitto maistuu valjulta, voit lisätä kasvisliemikuution tai suolaa)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 80 kcal / 100 g
Energia 334 kJ / 100 g
Proteiini 3 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,6 g / 100 g
Rasva 4,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %