2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli tai 2 pientä 3 valkosipulinkynttä
500g porkkanoita
2 tl kurkumajauhetta 1 tl inkiväärijauhetta chilijauhetta maun mukaan
1,5-2 tl guerande-merisuola laadukasta
800 g tomaattimurskaa
1,1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivana
2 dl luomukermaa/kookoskermaa
Huuhdo linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä.
Rahasta porkkanat, hienonna sipuli sekä valkosipuli ja laita ne mausteiden kanssa öljyssä. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä raaka-aineita ruskistumaan. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit. Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää halutessa kerma joukkoon. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.
(Pieni huomio: mikäli keitto maistuu valjulta, voit lisätä kasvisliemikuution tai suolaa)