30 – 40 annosta
AINEKSET
200 g voita/Keiju-Merisuola
2 dl sokeria (tai 1dl tavallista sokeria ja 1dl fariinisokeria)
2 rkl siirappia (tumma)
1 kpl kananmunan keltuainen
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Durrajauhoseosta + n.1 dl leipomiseen
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
VALMISTUS, Alkuperäinen ohje:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi. Vatkaa kananmunan keltuainen hyvin joukkoon.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta hyvin jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille tankoja (halkaisijaltaan n. 2 cm). Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa. Taikinasta tulee yhteensä 4-6 tankoa.
LEVITIN KOKO TAIKINAN TASAISESTI PELLILLE JA LEIKKASIN PIZZALEIKKURILLA PALOIHIN.
Paista tankoja 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Pidin 30 min
.Varo, että tangot eivät pala.
Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja paloja.
Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua, jolloin ne pysyvät hyvin kasassa. Säilytä kannellisessa rasiassa.