gluteeniton, peltileipä Gluteeniton peltileipä ohje salty

Gluteeniton peltileipä

Lämmitä vesi käden lämpöiseksi. Lisää Hunaja ja suola, sekoita. Sekoita kuivahiiva kaurajauhoihin. Vatkaa kaurajauhot nesteen joukkoon. Vatkaa puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää öljy. Vatkaa loput jauhot taikinaan. Kohota  30-45 minuuttia. Vatkaa vielä taikinaa, jotta siihen syntyisi sitkoa. Levitä taikina jauhotetuin käsin pellille ja taputtele tasaiseksi, noin 2 cm vahvuiseksi levyksi.  Kohota liinalla peitettynä 35-40 minuuttia. Leikkaa kohonnut leipä taikinapyörällä tai veitsellä 12 osaan ja pistele haarukalla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 207 kcal / 100 g
Energia 866 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 33,4 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %