proteiini, snickers, patukat Proteiini snickers-patukat ohje salty

Proteiini snickers-patukat

Sekoita pohjan ainekset keskenään (1 dl manteli tai kaurajauhoja, 0,5 dl proteiinijauhetta, 2 rkl vaahreasiirappia, 1-2 rkl kookosöljyä, 0,24 tl suolaa, 1 rkl maapähkinävoita sokreton). Lisää sen verran kookosöljyä, että saat muotoiltavaa massaa. Vuoraa sopiva astia (minä käytin tätä Ikean lasiastiaa ) suikaleella leivinpaperia (vinkki! laita vuoan pohjalle hieman kookosöljyä niin leivinpaperi tarttuu vuokaan). Painele massa tiiviiksi pohjalle.

Sekoita caramel (2 rkl maapähkinävoita sokerton, 2 rkl vaahterasiirappia ja ripaus suolaa). ja kaada pohjan päälle. Ripottele päälle suolapähkinöitä. Nosta vuoka pakkaseen noin tunniksi. Tunnin jälkeen paloittele massa neljään tai useampaan osaan ja nosta takaisin pakkaseen (jäiset palat on helpompi kuorruttaa suklaalla).

Sulata suklaa (120 grammaa) ja lisää siihen kookosöljy (1 rkl, kookosöljy estää suklaata kovettumasta kivikovaksi). Pyörittele jäiset patukat suklaassa ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Säilytä patukat jääkaapissa.

https://parantavaruoka.com/snickers-proteiini-patukat/

Ravintosisältö / 100 g

Energia 511 kcal / 100 g
Energia 2137 kJ / 100 g
Proteiini 12,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 41,4 g / 100 g
Rasva 31,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 27,2 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %