parmesaanikana Parmesaanikana ohje salty

Parmesaanikana

Hienonna valkosipuli ja sipuli, kuullota oliiviöljyssä kasarissa ja lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 5-10 minuuttia. 

Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhot, suola ja pippuri, sekoita. Laita kolmannelle lautaselle pankojauhot, raastettua parmesaani juustoa ja silputtua persiljaa. 

Pyörittele rintafileet yksitellen ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-seoksessa. 

Paista rintafileitä öljyssä pannulla molemmin puolin kunnes pinta on kullan ruskean värinen. 

Nosta rintafileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastiketta. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja asettele viipaleet rintafileiden päälle. 

Ripottele päälle parmesaania. 

Paista uunissa 225 asteessa15-20 minuuttia kunnes fileet on täysin kypsiä. 

Tarjoile parmesaanikana pastan kanssa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 134 kcal / 100 g
Energia 560 kJ / 100 g
Proteiini 10,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,8 g / 100 g
Rasva 6,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %