lasagne Lasagne ohje salty

Lasagne

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit kevyesti.

  2. Lisää joukkoon säilötyt tomaatit liemineen, puserretut valkosipulin kynnet lihaliemi ja mausteet. Anna seoksen hautua noin 0,5 tuntia välillä sekoittaen.

  3. Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää joukkoon vehnäjauhot ja anna kiehahtaa.

  4. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 1-2 minuuttia.

  5. Mausta kastike ja sekoita joukkoon juustoraastetta, jätä pieni osa pinnalle ripoteltavaksi.

  6. Voitele laakea uunivuoka.

  7. Levitä vuoan pohjalle lihakastiketta sekä vierivireeen lasagnelevyjä taittaen ne tarvittaessa vuoan koon mukaan.

  8. Levitä lsagnelevyjen päälle lihakstiketta ja valkokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia 3-5 vuoan korkeudesta riippuen.

  9. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä ruoka uunissa 175 asteessa 40-45 min.

  10. Anna lasagenen vetäytyä uunista ottamisen jälkeen 5-10 min en tarjoamista.

1 1. Lasagne sopii pakastettavaksi ja se on hyvää myös lämmitettynä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 165 kcal / 100 g
Energia 689 kJ / 100 g
Proteiini 10,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 11,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %