kurpitsa, porkkanakeitto Kurpitsa-porkkanakeitto ohje salty

Kurpitsa-porkkanakeitto

Leikkaa kurpitsa osiin, koverra siemenet pois ja poista kova kuori. Paloittele kurpitsa lohkoiksi.

Pilko sipuli ja paloittele porkkanat pienemmiksi paloiksi kuin kurpitsat, jolloin ne kypsyvät yhtä aikaa. Pane kaikki ainekset isoon kattilaan ja kuullota niitä pari minuuttia öljyssä. Lisää liemikuutio sekä vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Mausta salvialla ja timjamilla sekä chilikastikkeella.

Keitä hiljalleen niin kauan, että ainekset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Notkista tarvittaessa vedellä.

Kuumenna paistinpannu, ja paahda siinä kurpitsansiemeniä. Mausta ne oliiviöljyllä ja suolalla.

Tarkista keiton maku, ja lisää tarvittaessa makusi mukaan chiliä, suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon ranskankermaa, joka saa jättää keittoon koristeellisia rantuja.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 56 kcal / 100 g
Energia 235 kJ / 100 g
Proteiini 1 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,5 g / 100 g
Rasva 1,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %