mustikkapiirakka, pellillinen Mustikkapiirakka pellillinen ohje sweet

Mustikkapiirakka pellillinen

  • Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaksi munaa yksi kerrallaan kokoajan vatkaten.

  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilän kautta sekoita ne taikinaan. 

  • Levitä pellille

  • Jos pohja on paksu niin pistele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteessa 10min jos pelti on iso ja pohja ohut niin se kypsyy ilman esikypsennystä. 

  • Sekoita rahka ja 3 kananmunaa

  • Jos kyörät tuoreita mustikoita niin et tarvitse perunajauhoja. Muutoin sekoita pakastemustikat perunahaujojen kanssa, jotta ne eivät liikaa kastele täytettä. 

  • Kaada rahka-muna seos pohjan päälle tasaisesti ja ripottele mustikat tasaisesti vielä sen päälle. 

  • paista uunissa 200 asteessa vielä 20-40min riippuen uunista sekä pellin koosta. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal / 100 g
Energia 983 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 29,1 g / 100 g
Rasva 10,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 14,2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %