pinaatinpoimijan, paistos, maku, lehti Pinaatinpoimijan paistos Maku-lehti ohje salty

Pinaatinpoimijan paistos Maku-lehti

  1. Kuori perunat, laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
  2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää sipulit. Paista. Mausta. Lisää huuhdellut pinaatit ja kerma. Anna hautua muutama minuutti. 

  3. Valuta kypsät perunat ja muussaa. Huuhtele pinaatit. Kuumenna kattilassa maito, voi, suola ja pinaatit. Kaada seos muussiin ja sekoita. Kääntele sekaan juustoraaste. 

  4. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan 20x30 cm ja lisää päälle muussi. 

  5. Leikkaa chili paloiksi. Soseuta chili, öljy ja sokeri sauvasekoittimella. Valuta paistoksen pinnalle. Paista 200 asteessa n. 30 min. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal / 100 g
Energia 530 kJ / 100 g
Proteiini 6,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,4 g / 100 g
Rasva 8,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %