Liota manteleita vedessä vähintään kuusi tuntia. Kaada vesi pois ja valuta mantelit. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi, hienoksi massaksi.
Vuoraa siivilä harsolla ja aseta massa siivilään ja siivilä sopivan kokoiseen kulhoon. Laita kulho jääkaappiin niin kauaksi aikaa, että massa on kiinteytynyt ja ylimääräinen neste on valunut pois. Samalla ainekset tekeytyvät ja maku tiivistyy.
Muotoile juustomassa ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista mantelijuustoa noin 160 asteessa 25 - 30 minuuttia. Jos paistat sitä kuumemmassa (180 asteessa) ja pitempään (30 - 40 minuuttia), siitä tulee murenevampi, mutta silti kiinteä. Juustoa voi jopa leitata veitsellä.
Laita jäähtynyt juusto ilmatiiviseen rasiaan ja säilytä se jääkaapissa. Viileässä se kiinteytyy vielä lisää.