rukiinen, pizzapohja Rukiinen pizzapohja ohje salty

Rukiinen pizzapohja

Ruispizzapohja (vai rukiinen pizzapohja?)

2 dl kuumaa vettä 1 pss kuivahiivaa 2 dl ruisjauhoja 2-3 dl vehnäjauhoja 3 rkl öljyä (oliiviöljy) n. 1 tl suolaa

Kuumenna vettä ja laimenna sitä kylmällä vedellä niin, että saat 2 desilitraa sopivan kuumaa (n. 42'C) vettä. Sekoita 1 dl ruisjauhoja ja kuivahiiva. Kaada seos veteen. Lisää suola sekä öljy ja loput jauhot. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota sen aikaa, kun valmistelet pizzan täytteet. Levitä pohja sitten pellille käsin. Lisää haluamasi täytteet.

Paista pizzaa 250-asteisen uunin alatasolla noin 12-18min.

Tällä ohjeella pizzaa syntyy pellillinen tai 5 ruokalautasen kokoista pyöreää pizzaa, jossa on rapsakka rukiinen pohja.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 353 kcal / 100 g
Energia 1470 kJ / 100 g
Proteiini 12,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 59,7 g / 100 g
Rasva 5,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 3,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %