evelynin, gratinoitu, kukkis Evelynin gratinoitu kukkis ohje salty

Evelynin gratinoitu kukkis

Poista kukkakaalista kanta ja uloimmat lehdet. Kilo kukkakaalia = kaksi keskikokoista tai kolme pientä kukkakaalia. Keitä kukkakaali vedessä esikypsäksi, noin 10 minuuttia. Valuta siivilässä. Voitele iso uunivuoka tai kaksi pienempää vuokaa öljyllä. Sulata voi/margariini kattilassa ja sekoita siihen jauhot,  lisää kauramaito   koko ajan sekoittaen (itse lämmitän maidon mikrossa), anna kastikkeen kiehua muutama minuutti - sekoittele koko ajan. Lisää vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen munankeltuainen ja puolet juustoraasteesta ja  suola sekä mausteet (itse käytän muskottipähkinää, voit laittaa sen sijaan ripauksen valkopippuria tms. Kaada kastike uunivuokaan kukkakaalien päälle ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Gratinoi uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia (keskitasolla).

Ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal / 100 g
Energia 399 kJ / 100 g
Proteiini 4,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,7 g / 100 g
Rasva 5,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %