markun, hunajaiset, kaurasämpylät Markun hunajaiset kaurasämpylät ohje salty

Markun hunajaiset kaurasämpylät

  1. Anna hiivan liueta haaleaan veteen.
  2. Lisää joukkoon suola ja hunaja.

  3. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää todella löysäksi.

  4. Lisää pinnalle jauhoja ja anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1-2 tuntia.

  5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kolmeen osaan patongin muotoisiksi.  Leikkaa kukin kuuteen osaan sämpylöiksi. Vältä turhaa taikinan käsittelyä, jotta ilmakuplat säilyvät.

  6. Laita sämpylät suoraan jauhotetulla pellille.

  7. Ripottele sämpylöitten pinnalle vehnäjauhoja ja paista sämpylät 275 asteisessa uunissa noin 15 min.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 198 kcal / 100 g
Energia 826 kJ / 100 g
Proteiini 7,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 36,3 g / 100 g
Rasva 1,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %