tofua, maapähkinä, pinaattikastikkeessa Tofua maapähkinä-pinaattikastikkeessa ohje salty

Tofua maapähkinä-pinaattikastikkeessa

Halkaise tofu pitkittäin kahtia ja puristele molemmat puoliskot varovasti kuivaksi talouspaperin välissä. Leikkaa tofu ison arpakuution kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista tofukuutioita siten, että niihin tulee rapea pinta. Jos kuutiot tarttuvat pannuun, lisää öljyä. Nosta paistetut kuutiot odottamaan kastiketta. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja maapähkinävoi. Lisää viimeisenä lämmin vesi.

Huuhtele pinaatti ja revi tarvittaessa lehtiruodit pois ja lehdet pienemmäksi. Laita pinaatit pannuun yhdessä maapähkinävoikastikkeen sekä paistettujen tofukuutioiden kanssa ja kuumenna miedolla lämmöllä niin kauan, että pinaatti hiukan kypsyy ja tofu marinoituu. Varo kuumentamasta liikaa, muuten kastike tarttuu pannuun!

Tarjoile keitetyn riisin tai quinoan kera.

MAUSTEET: 1 tl chili-hiutaleita, suolaa maun mukaan

Ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal / 100 g
Energia 810 kJ / 100 g
Proteiini 10,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,4 g / 100 g
Rasva 14,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %