gluteenittomat, sämpylät Gluteenittomat sämpylät ohje salty

Gluteenittomat sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen( kuivahiiva 42C). sekoita joukkoon suola,siirappi, jauhoseos ja öljy( 1dl). lisää myös muita aineta jos haluat, tässä ohjeessa lisäsin juustoraastetta. käytä vatkaimen taikinakoukkuja tai monitoimikonetta. leivo sämpylöiksi( käytä kertakäyttökäsineitä, saa helpommin tehtyä). kohota lämpimässä 20 min. ( vinkki: lämmitä uuni 50C ja sammuta, laita sämpylät pelteineen uuniin kohoamaan) paista 225*C n. 20-25 min. kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 210 kcal / 100 g
Energia 872 kJ / 100 g
Proteiini 4,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 21,1 g / 100 g
Rasva 11,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %