kaalilaatikko Kaalilaatikko ohje salty

Kaalilaatikko

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kannen alla kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Suikaloi kaali ja  kuori ja pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja 1,5tl meiramia. Laita jauheliha lautaselle odottamaan. Kuumenna ruokaöljy paistokasarissa ja hauduta kaalta kannen alla 5-10 min kunnes pehmenee. Mausta siirapilla. Sekoita riisi, kaali ja jauheliha keskenään ja kaada uunivuokaan. Lisää lihaliemi ja paista 200 asteessa noin tunti. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä foliolla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 68 kcal / 100 g
Energia 288 kJ / 100 g
Proteiini 4 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,6 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %