omenavispipuuro Omenavispipuuro ohje sweet

Omenavispipuuro

Mittaa vesi, sokeri ja suola kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Raasta sillä aikaa kuoritut omenat raastimen isolla raastinterällä. Vatkaa kiehuvaan nesteeseen mannasuurimot. Lisää omenaraaste.

Kypsennä välillä sekoitellen 5 min. Lisää vajaa puolet kermasta ja jatka kypsennystä 5 min tai kunnes kypsää.

Jäähdytä puuro, nosta jääkaappiin ja anna viilentyä jääkaappikylmäksi. Lisää loppu kerma. Vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal / 100 g
Energia 342 kJ / 100 g
Proteiini 1,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,5 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 6 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %