helppo, kirsikkapiirakka Helppo kirsikkapiirakka ohje sweet

Helppo kirsikkapiirakka

Tarjoiluun

1 ½ dl Valio kuohukermaa laktoositon

1 tl vaniljasokeria

tuoreita kirsikoita

Kauli tai painele sulatettu taikina piirakkavuoan ø 25 - 28 cm pohjalle ja reunoille.

Pese kirsikat, poista kivet ja puolita tai lohko kirsikat. Jos käytät pakastekirsikoita, sulata ja valuta ne.

Sivele kirsikkahillo taikinapohjalle. Jos hillossa mukana kokonaisia marjoja, painele ne haarukalla rikki.

Sekoita rahka, kerma ja muna tasaiseksi. Lisää joukkoon lähes kaikki kirsikat.

Kaada täyte vuokaan ja ripottele loput kirsikat pinnalle.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä hyvin, siirrä sitten vielä jääkaappiin.

Pursota piirakan pinnalle vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja viimeistele annokset tuoreilla kirsikoilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal / 100 g
Energia 1007 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 27,1 g / 100 g
Rasva 11,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 15,7 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %