kanapeltipiirakka Kanapeltipiirakka ohje salty

Kanapeltipiirakka

Tee taikina: Lämmitä maito, sulata rasva valmiiksi. Punnitse hiivaleipäjauho ja vehnäjauho valmiiksi.

Sekoita maitoon kuivahiiva, siirappi 1rkl  ja suola 1tl.

Ala pikkuhiljaa sekoittaen lisäämään jauhoja. Puolessa välin lisää rasva. Vaivaa loput jauhot sekaan. 

Anna taikinan kohota sillä välin, kun teet täytteen.

Paista kananjauheliha ja keitä 200g riisiä. Lisää kevätsipuli ja mieleiset mausteet kananjauhelihaan. Sekoita ainekset keskenään.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pellille sopivaksi. Kippaa täyte ja levittele tasaisesti. Jätä reunoille muutama sentti, jotta reunat saa taitettua kannen päälle. 

Kauli toinen taikina kanneksi ja painele reunat umpeen. Pistele haarukalla reikiä ja voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30min.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 235 kcal / 100 g
Energia 988 kJ / 100 g
Proteiini 10,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 32,1 g / 100 g
Rasva 6,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %